Agenda Jeugd

«februari 2023»
madiwodovrzazo
30
Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg 2023: Kind en jeugd in de 1e lijn

Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg 2023: Kind en jeugd in de 1e lijn

De Radboudumc Health Academy organiseert ook in 2023 de Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg. Deze nascholing richt zich op de zorg voor 0 tot 18-jarigen, waarbij we medisch inhoudelijke verdieping nastreven, maar ook ruim baan geven aan psychosociale en maatschappelijk relevante aspecten, en aan bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden. Mogelijkheid tot praktische toepassing van de leerpunten staat hoog in het vaandel. In 2023 zijn er zowel 4 fysieke, als 4 digitale bijeenkomsten in de cyclus. Het programma bevat een gevarieerd aanbod van (acute) medische problemen bij kinderen, een avond over complexe (communicatieve) situaties in de spreekkamer evenals onderwerpen die meer de psychosociale en emotionele ontwikkeling van het kind belichten.

Lees meer
3112345
6789
Jaarlijks Congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen - editie 2023’

Jaarlijks Congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen - editie 2023’

Op donderdag 9 februari 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen’ plaats in Eindhoven. Voor deelnemers die dit congres liever online bekijken, is de startdatum 1 maart 2023.

Lees meer
101112
1314151617
De prematuur: van baby tot adolescent

De prematuur: van baby tot adolescent

Wist u dat gemiddeld in iedere kleuterklas een prematuur geboren kindje zit? Dit betekent dat duizenden ouders te maken krijgen met een vaak lang zorgpad en zij terecht komen in een onzekere en onbekende wereld. Deze kinderen hebben namelijk een grotere kans op o.a. het krijgen van een ontwikkelingsstoornis, beperking en/of handicap. Neem deel aan de SCEM-studiedag, multidisciplinair, op 17 februari 2023 te Ede. De dag gaat over kind én ouders; wat kunt u, indien nodig in samenspraak met collega’s, doen om hen zo goed mogelijke zorg te bieden en te begeleiden. Over multidisciplinaire zorg en begeleiding van kind én ouders. 

Lees meer
1819
20212223242526
272812
Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

Op donderdag 2 maart 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘ADHD’ plaats in Eindhoven. 
ADHD is een relatief veelvoorkomende diagnose onder kinderen en jongvolwassenen. Dit jaar zal op het congres over ADHD uitvoerig stilgestaan worden bij de deelaspecten van ADHD, zoals bijvoorbeeld aandachtstekort, maar ook bij de bijkomende problemen die uit ADHD kunnen voortvloeien. Denk daarbij aan middelenmisbruik, depressie en angst. Uiteraard zijn alle bijdragen van dit praktijkgerichte congres erop gericht om betere hulp en ondersteuning te kunnen bieden aan mensen met ADHD. Zo is er aandacht voor de specifieke issues waar vrouwen en meisjes met ADHD mee kampen, op welke manier je om kunt gaan met ADHD binnen het onderwijs, hoe je hoogbegaafden met ADHD tot steun kunt zijn en hoe je ouders en leerkrachten kunt helpen om ondersteunend te zijn voor hun kind of leerling met ADHD. 

Lees meer
345
6789101112

Komende activiteiten Events RSS

Komende activiteiten

AJN NVK Dag 2022 – Klaar voor de Toekomst

  • 9 juni 2022
  • Weergaves: 1808
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 9-6-2022 18:30 - 19-6-2022 16:00 Exporteer Activiteit

AJN NVK Dag 2022 – Klaar voor de Toekomst

Kinderen en jongeren op weg helpen naar een toekomst in gezondheid en welbevinden. Daarin speel je als kinder- en jeugdarts een belangrijke rol. Samen met jullie, op 9 en 10 juni, duiken we daarom in de ontwikkelingen waar jeugdigen anno nu mee te maken hebben én de mogelijkheden die in ons vakgebied liggen om ze te laten doorgroeien tot gezonde, evenwichtige en blije volwassenen. Hierbij komen onderwerpen aan bod als het ’emotieregulatieprotocol’, hoe help je jeugdigen richting  geven aan emoties en seksuele gender ontwikkeling in 2022, hoe help je een kind helpt dat op zoek is naar zijn of haar seksuele identiteit en op welke manier ga je om met gendervraagstukken? Verder gaan we in gesprek met ‘straatdokter’ Michelle van Tongeren vanuit haar eigen praktijkervaring over sociale ongelijkheid en opvoedingsarmoede. 

Tijdens de Kennis Carrousel raak je snel op de hoogte van online kansen om kinderen en jongeren te ondersteunen in mentaal en fysiek gezond gedrag. En voor wie nieuwsgierig is of hij/zij de kansen en uitdagingen  van de jeugd van tegenwoordig écht in de smiezen heeft, laat zich inspireren door Rutger van den Berg van Youngworks.

Ontdek met elkaar wat dit kan betekenen voor het werk van kinder- en jeugdartsen!

Meer informatie en inschrijven op
de website van SCEM

Accreditatie: Is aangevraagd bij ABSG, NVK, VSR en Kwaliteitsregister V&V

Plaats, datum en tijd
Hotel en Congrescentrum Papendal, Arnhem
Donderdag 9 juni van 18.30 – 21.00uur
Vrijdag 10 juni 2022 van 08.30 – 16.00uur

Inschrijving
Het inschrijfgeld bedraagt:
AJN-avondprogramma 9 juni € 90
AJN-dagprogramma 10 juni € 185
NVK-dagprogramma 8 en 9 juni (ook voor JGZ) per dag: € 185

Doelgroepen
Jeugdartsen, artsen M&G, kinderartsen, jeugd- & kinderverpleegkundigen en overige professionals in de zorg rond kind en jeugd. Tevens zijn zij die hiervoor in opleiding zijn van harte welkom

Download
Download de Folder van de AJN NVK Dag 2022 (pdf)

Meer informatie en inschrijven op
de website van SCEM

De AJN NVK Congrescommissie
Merel van Dorp, sociaal wetenschapper/ journalist
‎Michèle Hoenselaar-Haagmans, arts M&G / Jeugdarts, VGGM
Anne Custers, kinderarts sociale pediatrie, MUMC+
Roos van der Plas, kinderarts, UMC Amsterdam locatie VUmc
Lidewij Warris, jeugdarts i.o.
 

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker