Agenda Jeugd

«december 2022»
madiwodovrzazo
2829301
Congres Narcisme

Congres Narcisme

Op donderdag 1 december 2022 vindt het congres ‘Narcisme’ plaats in Eindhoven. Vanaf 1 januari 2023 is dit congres ook online te bekijken.

Narcisme is van alle tijden... En een vleugje narcisme is zelfs nodig om je als individu een goede plek in de maatschappij te verwerven. Maar wat als een opgeblazen gevoel van eigendunk en de zucht naar bewondering de overhand gaat nemen? 

Lees meer
234
567
Webinar ‘Voeding & bewegen voor de allerjongsten’

Webinar ‘Voeding & bewegen voor de allerjongsten’

Wil jij inspiratie en de juiste kennis opdoen voor het gesprek met ouders over voeding en bewegen bij 0 tot 4-jarigen binnen de jeugdgezondheidszorg? Haak dan aan bij de online sessie van het Voedingscentrum en Kenniscentrum Sport & Bewegen op woensdag 7 december! Het webinar is gericht op jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en (dokters)assistenten. In dit webinar gaan we op een praktische manier aan de slag met de thema’s voeding en bewegen: wat houdt gezonde voeding en voldoende bewegen voor jonge kinderen in? Wat staat er in het nieuwe Beweegadvies voor 0 tot 4-jarigen? En wat zijn praktische tips en handige handvatten om het gesprek met ouders daarover aan te gaan? 

Lees meer
8
Congres Jong vaderschap

Congres Jong vaderschap

Op donderdag 8 december 2022 vindt het congres ‘Jong vaderschap’ plaats in Utrecht. Vanaf 1 januari 2023 is dit congres ook online te bekijken. Op dit congres zullen de sprekers uitvoerig stilstaan bij de manier waarop je als hulpverlener de uitdagingen van het (jonge) vaderschap niet uit het oog verliest. De sprekers staan uitvoerig stil bij hoe je vaderschap op waarde kunt schatten en het kunt benutten om het welzijn van zowel de vaders zelf als hun gezinnen veilig te stellen. 

Lees meer
91011
12131415
Congres ‘Werken met pubers en hun ouders’

Congres ‘Werken met pubers en hun ouders’

Op donderdag 15 december 2022 vindt het congres ‘Werken met pubers en hun ouders’ plaats in Eindhoven. Volg je dit congres liever vanuit thuis online? Dat kan ook! Op 1 januari 2023 start namelijk het online congres.

Lees meer
161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Komende activiteiten Events RSS

  • Congres Narcisme (1-12-2022 09:00 - 16:30)
    Congres Narcisme

    Congres Narcisme

    Op donderdag 1 december 2022 vindt het congres ‘Narcisme’ plaats in Eindhoven. Vanaf 1 januari 2023 is dit congres ook online te bekijken.

    Narcisme is van alle tijden... En een vleugje narcisme is zelfs nodig om je als individu een goede plek in de maatschappij te verwerven. Maar wat als een opgeblazen gevoel van eigendunk en de zucht naar bewondering de overhand gaat nemen? 

    Lees meer
  • Webinar ‘Voeding & bewegen voor de allerjongsten’ (7-12-2022 15:00 - 16:30)
    Webinar ‘Voeding & bewegen voor de allerjongsten’

    Webinar ‘Voeding & bewegen voor de allerjongsten’

    Wil jij inspiratie en de juiste kennis opdoen voor het gesprek met ouders over voeding en bewegen bij 0 tot 4-jarigen binnen de jeugdgezondheidszorg? Haak dan aan bij de online sessie van het Voedingscentrum en Kenniscentrum Sport & Bewegen op woensdag 7 december! Het webinar is gericht op jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en (dokters)assistenten. In dit webinar gaan we op een praktische manier aan de slag met de thema’s voeding en bewegen: wat houdt gezonde voeding en voldoende bewegen voor jonge kinderen in? Wat staat er in het nieuwe Beweegadvies voor 0 tot 4-jarigen? En wat zijn praktische tips en handige handvatten om het gesprek met ouders daarover aan te gaan? 

    Lees meer
  • Congres Jong vaderschap (8-12-2022 09:00 - 16:30)
    Congres Jong vaderschap

    Congres Jong vaderschap

    Op donderdag 8 december 2022 vindt het congres ‘Jong vaderschap’ plaats in Utrecht. Vanaf 1 januari 2023 is dit congres ook online te bekijken. Op dit congres zullen de sprekers uitvoerig stilstaan bij de manier waarop je als hulpverlener de uitdagingen van het (jonge) vaderschap niet uit het oog verliest. De sprekers staan uitvoerig stil bij hoe je vaderschap op waarde kunt schatten en het kunt benutten om het welzijn van zowel de vaders zelf als hun gezinnen veilig te stellen. 

    Lees meer
  • Congres ‘Werken met pubers en hun ouders’ (15-12-2022 09:00 - 16:30)
    Congres ‘Werken met pubers en hun ouders’

    Congres ‘Werken met pubers en hun ouders’

    Op donderdag 15 december 2022 vindt het congres ‘Werken met pubers en hun ouders’ plaats in Eindhoven. Volg je dit congres liever vanuit thuis online? Dat kan ook! Op 1 januari 2023 start namelijk het online congres.

    Lees meer
  • De Kinderhuid – themadag voor de jeugdgezondheidszorg (19-1-2023 09:00 - 16:30)
    De Kinderhuid – themadag voor de jeugdgezondheidszorg

    De Kinderhuid – themadag voor de jeugdgezondheidszorg

    De huid is het grootste en meest zichtbare orgaan. U weet als geen ander dat de huid belangrijk is als contactorgaan, maar ook als bescherming en als signaal van een onderliggende systemische aandoening zoals een syndroom. Bij kinderen presenteren huidaandoeningen zich vaak anders dan bij volwassenen. Ook reageren zij vaak anders op geneesmiddelen. Preventie, vroegdiagnostiek, medische en psychosociale begeleiding kunnen veel leed voorkomen, ook op latere leeftijd. Hiervoor is meer expertise in kinderdermatologie gewenst. U leert in één dag wat voor u van belang is. Leerzame presentaties worden afgewisseld met boeiende casuïstiek met volop mogelijkheid tot interactie. En in de lunchpauze kunt u deelnemen aan de sessie ‘Zalven’, waar u alles leert over de verschillende soorten zalven (max. 30 deelnemers, vooraf inschrijven verplicht). Op 17 januari te Ede. Door SCEM.

    Lees meer
  • Jaarlijks Congres Hoogsensitiviteit - editie 2023 (26-1-2023 09:00 - 16:30)
    Jaarlijks Congres Hoogsensitiviteit - editie 2023

    Jaarlijks Congres Hoogsensitiviteit - editie 2023

    Op donderdag 26 januari 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Hoogsensitiviteit’ plaats in Eindhoven. Voor deelnemers die het congres liever online bekijken, is de startdatum 1 maart 2023.

    Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid is allang niet meer het zweverige verschijnsel dat het ooit leek. Meer en meer komt er een wetenschappelijke basis te liggen onder het denken over en werken met hoogsensitieve personen. Wat verstaan we onder hoogsensitiviteit en hoogsensitieve personen? Wat maakt hen anders dan anderen en hoe houd je daar in de hulpverlening, het onderwijs of de behandeling rekening mee? Wat gebeurt er 'anders' in de hersenen van een hoogsensitief iemand? Wat heeft hooggevoeligheid met verslavingsgevoeligheid te maken en wat kun je daarmee in de praktijk? Wat zijn de verschillen tussen autisme en hoogsensitiviteit? Of bij mensen met bijvoorbeeld borderline, ADHD, of angstproblemen? Op deze en andere vragen geven de sprekers op dit congres een antwoord. 

    Lees meer
  • Jaarlijks Congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen - editie 2023’ (9-2-2023 10:00 - 16:30)
    Jaarlijks Congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen - editie 2023’

    Jaarlijks Congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen - editie 2023’

    Op donderdag 9 februari 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen’ plaats in Eindhoven. Voor deelnemers die dit congres liever online bekijken, is de startdatum 1 maart 2023.

    Lees meer
  • Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023 (2-3-2023 09:00 - 16:30)
    Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

    Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

    Op donderdag 2 maart 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘ADHD’ plaats in Eindhoven. 
    ADHD is een relatief veelvoorkomende diagnose onder kinderen en jongvolwassenen. Dit jaar zal op het congres over ADHD uitvoerig stilgestaan worden bij de deelaspecten van ADHD, zoals bijvoorbeeld aandachtstekort, maar ook bij de bijkomende problemen die uit ADHD kunnen voortvloeien. Denk daarbij aan middelenmisbruik, depressie en angst. Uiteraard zijn alle bijdragen van dit praktijkgerichte congres erop gericht om betere hulp en ondersteuning te kunnen bieden aan mensen met ADHD. Zo is er aandacht voor de specifieke issues waar vrouwen en meisjes met ADHD mee kampen, op welke manier je om kunt gaan met ADHD binnen het onderwijs, hoe je hoogbegaafden met ADHD tot steun kunt zijn en hoe je ouders en leerkrachten kunt helpen om ondersteunend te zijn voor hun kind of leerling met ADHD. 

    Lees meer

Komende activiteiten

Jaarlijks Congres ACEs: nadelige jeugdervaringen - 4e editie - 2021

  • 25 november 2021
  • Weergaves: 1877
  • 1 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 25-11-2021 09:00 - 16:30 Exporteer Activiteit

Jaarlijks Congres ACEs: nadelige jeugdervaringen  - 4e editie - 2021

Op donderdag 25 november 2021 vindt de 4e editie van het jaarlijkse congres ‘ACEs: nadelige jeugdervaringen’ plaats in Eindhoven. Dit congres is ook online te volgen: hiervoor krijgen deelnemers 30 dagen online toegang tot alle videocolleges. Volg je dit congres online? Dan kun je ook nog jezelf of een collega gratis inschrijven voor een tweede online congres. 

Het is voor professionals belangrijk om te weten wat specifieke nare jeugdervaringen (Adverse Childhood Experiences, afgekort ACEs) voor impact hebben op het leven van de kinderen die het treft. Maar het is juist de optelsom van verschillende van zulke ervaringen die maakt dat dit verschijnsel zo'n diepe en langdurige invloed heeft op het leven van een kind. Daarom zal tijdens dit congres zowel op verschillende soorten nadelige jeugdervaringen ingegaan worden, maar ook op de manier waarop ze elkaar versterken én wat jij als professional kan doen om de schade te beperken. 

Meer…  

Sprekers

  • Prof. Dr. Anne-Laura van Harmelen (Universiteit Leiden) - Over ACEs en veerkracht
  • Prof. Dr. Xavier Moonen (Universiteit van Amsterdam) - Over de combinatie van ACE en LVB
  • Dr. Anneke Vinke (Adoptiepraktijk Vinke) - Over ACEs en gehechtheid
  • Prof. Dr. Majone Steketee (Verweij-Jonker Instituut) - Armoede en negatieve gevolgen op termijn
  • Dr. Marieke Tollenaar (Universiteit Leiden) - Emotionele mishandeling en verwaarlozing: hoe voorkom je langdurige gevolgen?
  • Drs. Nel Petilon (GGNet) - Begeleiding van kinderen in een stressvolle gezinssituatie
  • Drs. Liesbeth Groenhuijsen (Pedagogische Adviespraktijk Thuis) - Langetermijngevolgen van scheiding

Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit jaarlijks congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J / NVO-OG, FGzPt, SKJ, AbSG / KNMG-GAIA, Registerplein, Kwaliteitsregister V&V, Register Vaktherapie en het Lerarenportfolio.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.
 

Afdrukken Terug
Tags:

1 reacties op artikel "Jaarlijks Congres ACEs: nadelige jeugdervaringen - 4e editie - 2021"

Avatar image

Gelder

22-11-2021 21:34

Kerstmis is een speciale religieuze feestdag, waarbij het plezier van het geven van onschatbare waarde is. Met een beetje kersttegoed kun je cadeaus geven, een grote maaltijd organiseren of zelfs een reis betalen. Meestal schakelen we over op een doorlopend krediet om gemakkelijk een klein bedrag vrij te maken. Laten we de meest interessante leenformules op een rijtje zetten om magische vakanties te beleven, zonder in de problemen te komen.

Wij bieden direct beveiligde leningen, schuldconsolidatieleningen en hypotheken, wat uw situatie ook is. Een onmiddellijke, probleemloze beslissing voor elk doel, leningen en hypotheken met lage rente. Solliciteer nu, gratis offerte en laat ons het werk voor je doen!

E-mail: bkrlening@financier.com

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker