Agenda Jeugd

«januari 2023»
madiwodovrzazo
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819
De Kinderhuid – themadag voor de jeugdgezondheidszorg

De Kinderhuid – themadag voor de jeugdgezondheidszorg

De huid is het grootste en meest zichtbare orgaan. U weet als geen ander dat de huid belangrijk is als contactorgaan, maar ook als bescherming en als signaal van een onderliggende systemische aandoening zoals een syndroom. Bij kinderen presenteren huidaandoeningen zich vaak anders dan bij volwassenen. Ook reageren zij vaak anders op geneesmiddelen. Preventie, vroegdiagnostiek, medische en psychosociale begeleiding kunnen veel leed voorkomen, ook op latere leeftijd. Hiervoor is meer expertise in kinderdermatologie gewenst. U leert in één dag wat voor u van belang is. Leerzame presentaties worden afgewisseld met boeiende casuïstiek met volop mogelijkheid tot interactie. En in de lunchpauze kunt u deelnemen aan de sessie ‘Zalven’, waar u alles leert over de verschillende soorten zalven (max. 30 deelnemers, vooraf inschrijven verplicht). Op 17 januari te Ede. Door SCEM.

Lees meer
202122
23242526
Jaarlijks Congres Hoogsensitiviteit - editie 2023

Jaarlijks Congres Hoogsensitiviteit - editie 2023

Op donderdag 26 januari 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Hoogsensitiviteit’ plaats in Eindhoven. Voor deelnemers die het congres liever online bekijken, is de startdatum 1 maart 2023.

Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid is allang niet meer het zweverige verschijnsel dat het ooit leek. Meer en meer komt er een wetenschappelijke basis te liggen onder het denken over en werken met hoogsensitieve personen. Wat verstaan we onder hoogsensitiviteit en hoogsensitieve personen? Wat maakt hen anders dan anderen en hoe houd je daar in de hulpverlening, het onderwijs of de behandeling rekening mee? Wat gebeurt er 'anders' in de hersenen van een hoogsensitief iemand? Wat heeft hooggevoeligheid met verslavingsgevoeligheid te maken en wat kun je daarmee in de praktijk? Wat zijn de verschillen tussen autisme en hoogsensitiviteit? Of bij mensen met bijvoorbeeld borderline, ADHD, of angstproblemen? Op deze en andere vragen geven de sprekers op dit congres een antwoord. 

Lees meer
272829
30
Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg 2023: Kind en jeugd in de 1e lijn

Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg 2023: Kind en jeugd in de 1e lijn

De Radboudumc Health Academy organiseert ook in 2023 de Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg. Deze nascholing richt zich op de zorg voor 0 tot 18-jarigen, waarbij we medisch inhoudelijke verdieping nastreven, maar ook ruim baan geven aan psychosociale en maatschappelijk relevante aspecten, en aan bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden. Mogelijkheid tot praktische toepassing van de leerpunten staat hoog in het vaandel. In 2023 zijn er zowel 4 fysieke, als 4 digitale bijeenkomsten in de cyclus. Het programma bevat een gevarieerd aanbod van (acute) medische problemen bij kinderen, een avond over complexe (communicatieve) situaties in de spreekkamer evenals onderwerpen die meer de psychosociale en emotionele ontwikkeling van het kind belichten.

Lees meer
3112345

Komende activiteiten Events RSS

Komende activiteiten

AJN NVK Dag 2021 – online op vrijdag 8 oktober 2021

  • 8 oktober 2021
  • Weergaves: 2665
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 8-10-2021 10:30 - 15:00 Exporteer Activiteit

AJN NVK Dag 2021 – online op vrijdag 8 oktober 2021

Niets is meer zoals het was. Tijden zijn veranderd en zeker bij congressen vraagt dit omdenken, aanpassen en creatief denken. Vandaar dat we dan ook ontzettend trots zijn dat we ook dit jaar via een live-uitzending met fantastische sprekers en tafelgasten het NVK congres kunnen neerzetten.
Vrijdag 8 oktober kijken we samen met jeugd- en kinderartsen in het Kinderbrein. Kinderen zijn hun leven lang bezig met omdenken, aanpassen en creatief denken. Hoe zit dat nu precies bij de kwetsbare pasgeborene, de kleuter, de vaak wispelturige puber en bij het hoogbegaafde kind? Wat zijn de biologische factoren in bepaalde levensfases, en hoe kunnen we als jeugd- en kinderarts kwetsbaarheden en talenten herkennen en behandelen?
 

Meer informatie en inschrijven
zie op Scem.nl


De AJN NVK-dag begint met een bijzondere, plenaire spreker die letterlijk een kijkje in het kinderbrein geeft. Daarna volgen 4 boeiende en interactieve sessies over de hierboven genoemde verschillende en uiterst interessante fases van het kind(erbrein). Fabienna Naber, neurobioloog aan de Erasmus Universiteit, vertelt u hoe het kinderbrein ontwikkelt in deze verschillende fases en vervolgens gaan de 4 sprekers in op vaak herkenbare problemen en mogelijkheden tot behandeling en begeleiding. Met de nieuw opgedane kennis kunt u problemen beter herkennen en behandelopties direct in de praktijk toepassen. Tijdens de sessies kunt u volop meediscussiëren en vragen stellen aan onze sprekers.
De dag én het NVK Congres wordt afgesloten met een plenaire wetenschapsjournalist en topspreker Mark Mieras over 'wat maakt dat ik 'ik' ben? Kansen in het puberbrein'.

Hopelijk zien we ook u dit jaar weer, online. Wij verheugen ons erop!

AJN NVK congrescommissie
Henrike ter Horst, jeugdarts KNMG, AJN Jeugdartsen Nederland
Anne Custers, kinderarts sociale pediatrie, MUMC+
Roos van der Plas, kinderarts, UMC Amsterdam / locatie VUmc
Lidewij Warris, jeugdarts i.o.

Inschrijven
U kunt inschrijven via het inschrijfformulier van het NVK Congres 2021 - online: klik hier

Datum    vrijdag 8 oktober 2021
Locatie    livestream
Plaats    online

Accreditatie
Aangevraagd bij ABSG, NVK, VSR en Kwaliteitsregister V&V

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt
             NVK-leden*   Gereduceerd**    Niet-leden
Volledig programma    € 450        € 297        € 597
Deelname 2 dagen    € 300        € 198        € 398
Dagprogramma        € 150        € 99        € 199
Bij inschrijving na 15 september worden € 50 administratiekosten per persoon in rekening gebracht.
*Inschrijfgeld eveneens voor arts M&G, jeugdarts en zorgprofessional GGZ
**Inschrijfgelden voor NVK-seniorleden, NVK-juniorleden, AIOS/ANIOS, SLAMmers, studenten en verpleegkundigen

Doelgroep
Jeugdartsen, artsen M&G, kinderartsen, jeugd- & kinderverpleegkundigen en overige professionals in de zorg rond kind en jeugd. Tevens zijn zij die hiervoor in opleiding zijn en overige belangstellenden uit Nederland en Vlaanderen van harte welkom

Voor meer informatie en inschrijven: zie het evenement op scem.nl

Brochure
Download ook de folder over de AJN NVK-dag 2021 (pdf)

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker