In Nederland zijn er ruim 577.000 kinderen met ouders met een psychische stoornis of verslavingsproblematiek. Psychische aandoeningen en verslavingsproblematiek beperken ouders in het ouderschap. Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) of Kinderen van Ouders met een Verslaving (KOV) hebben een verhoogde kans om zelf ook een psychische stoornis of verslavingsproblematiek te ontwikkelen. Het inzetten van preventie, vroege signalering en adequate interventies dragen bij om ernstige problemen te voorkomen.
Hoe signaleert u rouw bij jongeren en hoe is dit anders dan bij volwassenen? Wat heeft een jongere in rouw nodig en hoe kunt u aansluiting vinden én houden? Tijdens deze dag op 29 november a.s. leert u rouw signaleren, erover praten en actie ondernemen wanneer een jongere aanvullende hulp nodig heeft.
Verdiep u in één dag in de ondersteuningsmogelijkheden bij KOPP en KOV!
Tijdens deze eendaagse cursus krijgt u meer inzicht in problematiek bij KOPP en KOV en bieden Maryleen Sorée (preventiewerker en KOPP consulent) en Yvonne Rühl (senior preventiewerker Novadic-Kentron) u praktische tips en handvatten die u kunt inzetten om KOPP/KOV-kinderen en hun directe omgeving te ondersteunen.
Deze cursus is speciaal voor zorgprofessionals die in het werkveld in aanraking komen met kinderen van ouders die psychische problemen of verslavingsproblematiek hebben en handvatten willen om deze kinderen en hun directe omgeving te kunnen ondersteunen.
Accreditatie
Bij diverse verenigingen is accreditatie aangevraagd. Kijk op de website van Medilex voor de huidige stand.
Meer informatie of inschrijven
Bekijk het complete programma op de website van Medilex.