Agenda Jeugd en Zorg

Je kunt ook kiezen:
* Bekijk volledige Agenda Jeugd *
* Bekijk volledige Agenda Zorg *
* Contactgegevens en -formulier

«juni 2022»
madiwodovrzazo
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910
Je kunt ook kiezen:
* Bekijk volledige Agenda Jeugd *
* Bekijk volledige Agenda Zorg *
* Contactgegevens en -formulier

Activiteiten

Congres Antisociaal gedrag bij kinderen en (jong)volwassenen

  • 22 juni 2022
  • Weergaves: 1111
  • 1 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 22-6-2022 09:00 - 16:30 Exporteer Activiteit

Congres Antisociaal gedrag bij kinderen en (jong)volwassenen

Op woensdag 22 juni 2022 vindt het congres ‘Antisociaal gedrag bij kinderen en (jong)volwassenen’ plaats in Utrecht.

Kinderen en jeugdigen die antisociaal gedrag vertonen, houden geen rekening met de wensen en gevoelens van andere mensen. Als er niet tijdig wordt gesignaleerd en ingegrepen, dan kan dit gedrag zelfs overgaan in delictgedrag. En dit kan betekenen dat kinderen onder de 12 jaar al in aanraking komen met de politie. Bovendien is bekend dat antisociaal gedrag op latere leeftijd ook een risicofactor vormt voor zowel de eigen ontwikkeling als de veiligheid van anderen, zoals partners en kinderen.   

Wat verstaan we onder antisociaal gedrag? Wanneer spreek je van een oppositioneel opstandig gedrag (ODD), antisociaal gedrag (CD) of antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP)? Hoe kun je signalen vroegtijdig onderkennen en aanpakken? Hoe ga je een professionele werkrelatie aan en hoe onderhoud je die? Wat zijn handvatten die ingezet kunnen worden bij fysieke of verbale agressie? Hoe ga je om met antisociaal gedrag van jongeren uit migrantengezinnen? Op welke manier kun je samenwerken met politie en/of justitie? Wat is belangrijk in het werken met kinderen met ODD en CD?  Bij deze en andere, soortgelijke vragen zullen de sprekers op dit congres stilstaan. 

Meer…

Sprekers

  • Prof. Dr. Geert Jan Stams (Universiteit van Amsterdam) - Anti-sociaal gedrag: wat en hoe?
  • Prof. Dr. Arno van Dam (Tilburg University) - Het aangaan en onderhouden van een professionele werkrelatie met mensen met antisociale persoonlijkheidsproblematiek
  • Drs. Michiel Noordzij - Aan het werk met forse gedragsproblemen bij kinderen en jongeren
  • Fenno Moes (Agressie Academie) - Antisociaal gedrag en agressie: hoe te handelen?
  • Mr. Dr. Mieke Komen (EM Advocatenkantoor Amsterdam) - Werken met antisociaal gedrag bij jongeren uit migrantengezinnen
  • Theo Hendrickx (Expertisebureau Helse Liefde) - Hulpverlening of justitie?
  • Drs. Arno de Poorter (Hulp bij ADHD) - Een hoopvolle kijk op ODD en CD

Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, Registerplein, NVvP, Kwaliteitsregister V&V, VSR, Register Vaktherapie, LV POH-GGZ en het Lerarenregister.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo

Afdrukken Terug
Tags:

1 reacties op artikel "Congres Antisociaal gedrag bij kinderen en (jong)volwassenen"

Avatar image

Jessica Smith

16-5-2022 15:31

Bitcoin-investeringen hebben mijn leven veranderd omdat ik mijn bitcoin heb geïnvesteerd met de heer Anderson Carl. Hij is een professionele handelaar en hij helpt me mijn bitcoin te verhandelen en hij kan jou ook helpen. Mijn eerste investering met Anderson Carl, ik heb tot $ 2.600 geprofiteerd met mijn investering van $ 200 in 7 dagen. Als ik ook deze week kijk, wat ben je van plan te bereiken? Waarom zou u die stap nu niet nemen en contact opnemen met Anderson Carl via whatsapp: +1(252)285-2093 Email:(andersoncarlassettrade@gmail.com) Ik raad u aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker