Agenda Jeugd en Zorg

Je kunt ook kiezen:
* Bekijk volledige Agenda Jeugd *
* Bekijk volledige Agenda Zorg *
* Contactgegevens en -formulier

«mei 2022»
madiwodovrzazo
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
Je kunt ook kiezen:
* Bekijk volledige Agenda Jeugd *
* Bekijk volledige Agenda Zorg *
* Contactgegevens en -formulier

Activiteiten

Webinar Voor- en Vroegschoolse Educatie - Monitor: “Zodat geen kind gemist wordt”

  • 21 oktober 2021
  • Weergaves: 1331
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 21-10-2021 10:30 - 11:30 Exporteer Activiteit

Webinar Voor- en Vroegschoolse Educatie - Monitor: “Zodat geen kind gemist wordt”

Graag nodigen we u uit voor een (digitale) voorlichting over de VVE Monitor van Dimensional Insight op donderdag 21 Oktober van 10.30 tot 11.30 uur of op donderdag 28 Oktober van 10.30 tot 11.30 uur.
U kunt zich hier aanmelden.
Een goed Voor- en Vroegschools Educatie-programma is van groot belang. Iedereen die in de jeugdgezondheidszorg of in het onderwijs werkt, weet dat potentiële taal- en ontwikkelingsachterstanden bij kinderen zo vroeg mogelijk moeten worden aangepakt. Een goed VVE programma voorkomt en bestrijd onderwijsachterstanden. 

Op dit moment blijkt het systeem van signalering, verwijzing, terugkoppeling en toeleiding naar VVE bij veel gemeenten niet waterdicht. De ervaring leert dat de huidige data over doelgroepkinderen niet eenduidig kan worden weergegeven. De cijfers vanuit de GGD komen vaak niet overeen met de cijfers van de kinderopvangorganisaties of andersom. U wilt graag actuele en kloppende cijfers om te voorkomen dat doelgroepkinderen tussen wal en schip vallen en om te kunnen sturen op beleid. Dat kan anders! Met de VVE Monitor. 

Dat kan anders!
Dimensional Insight biedt de VVE Monitor aan, een digitaal systeem dat ervoor zorgt dat elk doelgroepkind te allen tijde in beeld is, vanaf het moment van indicering door de GGD t/m deelname aan VE bij een kinderopvangaanbieder. Daarbij is inzichtelijk vanaf welk moment een ouder niet overgaat tot afname van VE en wat de reden daarvan is. Op die manier kan u gericht met GGD of kinderopvang in gesprek en kan er bijgestuurd worden. Een verder bijkomend voordeel is dat alle partijen op elk moment dezelfde cijfers zien, het is AVG-proof, NEN gecertificeerd en gebruikersvriendelijk.

Met de “VVE-monitor” 

  1. Heeft de gemeente altijd inzicht in hoeveel kinderen er in aanmerking komen voor VVE, hoeveel kinderen in het proces zitten om VVE te krijgen en hoeveel er geplaatst zijn.
  2. Heeft de JGZ altijd inzicht in welke kinderen door hen nog aangeboden moeten worden aan een VVE aanbieder en welke kinderen uiteindelijk toch niet geplaatst worden.
  3. Heeft De VVE aanbieder altijd inzicht in welke kinderen aan hen zijn aangeboden en of er al contact met de ouders is opgenomen en welke kinderen uiteindelijk zijn ingeschreven.

Door de “VVE-monitor”

  1. Kunnen interventies sneller en doeltreffender worden ingezet
  2. Wordt het communicatieproces tussen JGZ en VE-aanbieder makkelijker
  3. Worden er geen kinderen die voor VVE zijn aangemerkt vergeten.

Eén centraal systeem met verschillende invalshoeken voor VE-aanbieder, Gemeente en GGD. Simpel en intuïtief, iedereen kijkt altijd naar dezelfde cijfers. 

Wilt u meer weten?

Meldt u dan nu aan voor onze Webinar.
U kunt zich hier aanmelden.

 

klik voor aanmelding webinar

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker